Податоци за GTIN 05310005011396

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310005011396     
Име на брендот Чоко стоби флипс бел
Име на брендот (латиница) Choco stobi flips white
Име на производот флипс 80g
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, XK, AL, BG, BA, AU, HR, SI, ME, US, RS, CH, SE, HU,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310005000000
Име на производителот П.И ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на производителот 5310005000000
Интерен идентификациски број на производот 001257
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50160000 - Кондиторски производи/Засладувачи

Класа: 50161900 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи

Група (brick): 10000622 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Драже од бело чоколадо со јадро од екструдирани житарки
Drazhe prej çokollatë bardhe me drithratë ekstruduar
Dragee prom white chocolate with extruded cereals kernel

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 80 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 10 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 28/10/2014
Датум кога производот станува достапен 20/06/2014
Датум на последна промена на производот 14/05/2015
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 15 C
Максимална температура на која производот може да се складира 18 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво место на температура од 15 до 18 °С
Keep it drу at temperature 15-18°C
Të ruhet në vend të thatë në temperaturë prej 15 -18°C


Состав и алергени

Состојки
Состојки
бело чоколадо 80% (шеќер, какао путер, полномасно млеко во прав, сурутка во прав, емулгатор: соја лецитин, средства за глазирање: шелак и гума арабика, арома ванилин). Белото чоколадо содржи мин.20% какао делови, мин.14% суви материи од млеко и мин.3,5% млечна маст. Јадро 20% (пченкарен гриз, пченично брашно, какао во прав, шеќер). Производот содржи млечни материи, глутен и соја. Можни се траги од лешници, кикиритки и други јаткасти овошја.
white chocolate 80% (sugar, cocoa butter, full milk powder, whey powder, emulsifier: soya lecithin, glazing agents: shellac and gum arabic, flavour Vanillin). White chocolate contains min. 20% cocoa solids, min 14% dry solids and min. 3,5% milk fat. Kernel 20% (maize grits, wheat flour, cocoa powder, sugar). Product contains milk solids, gluten and soya . May contain traces of hazelnuts, peanuts and other nuts.
çokollatë bardhë 80%: (sheqer, kakao puter, qumësht pluhur të plotyndyrshëm, pluhur hirri, emulgator: lecitin soje ,mjete pershkelqim: shellac dhe gomë arabike, aromë Vanillin). Çokollatë bardhe përmban pjesë kakao min. 20%, min. 14% materieuscata din lapte, grasime de lapte min 3,5%. Yndurë qumshti min. 3,5%. Thërmitë të përbura prej 20% (copa misri, miell gruri, kakao në pluhur, sheqer). Përmban qumësht, gluten, soje. Mund të mbajë grimca prej lajthi kikiriku të tjera berthamore.


Алергенси
 • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
 • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
 • соја и производи од соја
 • костенливо овошје (бадеми,лешници,ореви,костени,фстаци)
 • кикиритки и нивни производи
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)2190 kJ
Протеини5 g
Јаглехидрати62.5 g
од кои шеќери42.5 g
Масти28 g
од кои заситени16.5 g
Влакна (растителни)0.3 g
Натриум0.05 g

  


 • Фрути од праска 125г МЕК БИСКВИТ СО ЖЕЛЕ ОД ПРАСКА (48%) ПРЕЛИЕН СО ЧОКОЛАДО 125г

 • Чоко Стоби Флипс ДРАЖЕИ ОД ТЕМНО ЧОКОЛАДО И ЕКСТРАКТ ОД ЧИЛИ ПИПЕРКА СО ЈАДРО ОД ЕКСТРУДИРАНИ ЖИТАРKИ 60гр.

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 300 - картонска кутија

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 1200 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 800 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 600 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 500 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 400 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 200 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 150 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 100 - кеса

 • Frutti од вишна 112г Frutti од вишна 112г

 • Frutti од малина 125г Frutti од малина 125г

 • Frutti од малина 112г Frutti од малина 112g

 • Frutti од вишна 125г Frutti од вишна 125г

 • Frutti мини 100г Мини Frutti 100g софт бисквит со овошно желе од портокал и чоколаден прелив

 • Frutti од портокал 125г Frutti од портокал 125г

 • Frutti од портокал 112г Frutti од портокал 112г

 • Чоко Стоби Флипс флипс 80гр.

 • Чоко Стоби Флипс флипс 60гр.

 • Чоко стоби флипс бел флипс 80g

 • Чоко стоби ориз флипс 40g

 • Чоко Стоби Флипс флипс 30гр.

 • Чоко Стоби Флипс бел Чоко Стоби Флипс бел 30g