Податоци за GTIN 05310005004046

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310005004046     
Име на брендот Чоко Стоби Флипс
Име на брендот (латиница) Coko Stobi Flips
Име на производот флипс 30гр.
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, HR, AT, BG, SE, CH, HK, SK, MT, SA, XK, ME, RS, SI, AL, BA,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310005000000
Име на производителот П.И ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на производителот 5310005000000
Интерен идентификациски број на производот 001250
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50160000 - Кондиторски производи/Засладувачи

Класа: 50161900 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи

Група (brick): 10000622 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Чоколадно драже со јадро од екструдирани житарки.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Висина 15 mm
Ширина 10 mm
Длабочина 19 mm
Бруто тежина 0.036 kg
Нето тежина 0.03 kg
Нето содржина Чоко Стоби Флипс 30гр.
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 12 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 02/07/2014
Датум кога производот станува достапен 23/06/2014
Датум на последна промена на производот 06/02/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 15 C
Максимална температура на која производот може да се складира 18 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво место.
Се отвора и е готов за конзумирање.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Чоколадо 80%(шеќер, какао путер, какао маса, млечен шеќер, полномасно млеко во прав,сурутка во прав, емулгатор: соја лецитин, средства за глазирање: шелак и гума арабика, арома ванилин). Чоколадото содржи какао делови мин.35%.Јадро 20%(пченкарен гриз, пченично брашно, шеќер, какао во прав).Производот содржи млечни материи, глутен и соја. Можни се траги на лешници, кикиритки и други јаткасти овошја.


Алергенси
 • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
 • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
 • соја и производи од соја
 • костенливо овошје (бадеми,лешници,ореви,костени,фстаци)
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)2255 kJ
Масти28.5 g
од кои заситени16.6 g
Јаглехидрати64.2 g
од кои шеќери45.3 g
Влакна (растителни)2.5 g
Протеини4.6 g

  


 • Фрути од праска 125г МЕК БИСКВИТ СО ЖЕЛЕ ОД ПРАСКА (48%) ПРЕЛИЕН СО ЧОКОЛАДО 125г

 • Чоко Стоби Флипс ДРАЖЕИ ОД ТЕМНО ЧОКОЛАДО И ЕКСТРАКТ ОД ЧИЛИ ПИПЕРКА СО ЈАДРО ОД ЕКСТРУДИРАНИ ЖИТАРKИ 60гр.

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 300 - картонска кутија

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 1200 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 800 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 600 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 500 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 400 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 200 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 150 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 100 - кеса

 • Frutti од вишна 112г Frutti од вишна 112г

 • Frutti од малина 125г Frutti од малина 125г

 • Frutti од малина 112г Frutti од малина 112g

 • Frutti од вишна 125г Frutti од вишна 125г

 • Frutti мини 100г Мини Frutti 100g софт бисквит со овошно желе од портокал и чоколаден прелив

 • Frutti од портокал 125г Frutti од портокал 125г

 • Frutti од портокал 112г Frutti од портокал 112г

 • Чоко Стоби Флипс флипс 80гр.

 • Чоко Стоби Флипс флипс 60гр.

 • Чоко стоби флипс бел флипс 80g

 • Чоко стоби ориз флипс 40g

 • Чоко Стоби Флипс флипс 30гр.

 • Чоко Стоби Флипс бел Чоко Стоби Флипс бел 30g