Податоци за GTIN 05310005015844

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310005015844     
Име на брендот Чоко стоби ориз
Име на брендот (латиница) Choco stobi rice
Име на производот флипс 40g
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, XK, AL, BG, BA, AU, HR, SI, ME, US, RS, CH, SE, HU,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310005000000
Име на производителот П.И ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на производителот 5310005000000
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50160000 - Кондиторски производи/Засладувачи

Класа: 50161900 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи

Група (brick): 10000622 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Чоколадирано драже со јадро од експандиран ориз
Chocolate dragees withcore of expanded rice
Drazhe çоkоllate me brendi prej orizi te mbufatur. Përberja

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 40 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 1 годинa
Датум на внес на валидни информации за производот 24/10/2014
Датум кога производот станува достапен 20/06/2014
Датум на последна промена на производот 14/05/2015
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 15 C
Максимална температура на која производот може да се складира 18 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво место на температура од 15 до 18 °С
Keep it drу at temperature 15-18°C
Të ruhet në vend të thatë në temperaturë prej 15 -18°C


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Чоколадо 93% (шеќер, какао лутер, какао маса, млечен шеќер, млеко во прав, сурутка во прав, емулгатор: соја лецитин, средство за глазирање: шелак, згуснувач: гума арабика, арома ванилин). Чоколадото содржи мин. 35% какао делови. Експандиран opиз 7%. Производот содржи млечни состојки и соја. Можни се трагови од кикиритки и други јаткасти овошја.
Cokollate 93% (sheqer, kakao puter, kakao masë, laktozë, qumësht pluhur, plahur hinri, emulgator: lecitin soje, substance per glazurë: Shellac, dendësues: gome arabike, aromë vanillin). Çokollatë përmban pjesë kakao min. 35%. Oriz i mbufatur 7%. Produkti përmban përbërës të qumëshbt dhe të sojës. Mund të ketë edhe gjurme kikinkesh dhe të thelpinjve të pemëve të tjera.
Chocolate 93% (sugar, cocoa butter, cocoa mass, milk sugar, milk powder, whey powder, emulsifier: soya lecithin, qlazinq agent: shellac, thickener: gum arabic, flavour vanillin). Chocolate contains min. 35% cocoa solids. Expanded rice 7%. The product contains milk ingredients and soy. Traces of peanuts and other nut fruits are possible.


Алергенси
 • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
 • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
 • соја и производи од соја
 • костенливо овошје (бадеми,лешници,ореви,костени,фстаци)
 • кикиритки и нивни производи
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)2300 kJ/550 kcal
Протеини4.3 g
Јаглехидрати63.5 g
од кои шеќери44.5 g
Масти30.8 g
од кои заситени18 g
Влакна (растителни)1.8 g
Натриум18 g

 • Фрути од праска 125г МЕК БИСКВИТ СО ЖЕЛЕ ОД ПРАСКА (48%) ПРЕЛИЕН СО ЧОКОЛАДО 125г

 • Чоко Стоби Флипс ДРАЖЕИ ОД ТЕМНО ЧОКОЛАДО И ЕКСТРАКТ ОД ЧИЛИ ПИПЕРКА СО ЈАДРО ОД ЕКСТРУДИРАНИ ЖИТАРKИ 60гр.

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 300 - картонска кутија

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 1200 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 800 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 600 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 500 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 400 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 200 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 150 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 100 - кеса

 • Frutti од вишна 112г Frutti од вишна 112г

 • Frutti од малина 125г Frutti од малина 125г

 • Frutti од малина 112г Frutti од малина 112g

 • Frutti од вишна 125г Frutti од вишна 125г

 • Frutti мини 100г Мини Frutti 100g софт бисквит со овошно желе од портокал и чоколаден прелив

 • Frutti од портокал 125г Frutti од портокал 125г

 • Frutti од портокал 112г Frutti од портокал 112г

 • Чоко Стоби Флипс флипс 80гр.

 • Чоко Стоби Флипс флипс 60гр.

 • Чоко стоби флипс бел флипс 80g

 • Чоко стоби ориз флипс 40g

 • Чоко Стоби Флипс флипс 30гр.

 • Чоко Стоби Флипс бел Чоко Стоби Флипс бел 30g