Податоци за GTIN 05310005022781

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310005022781     
Име на брендот Фрути од праска 125г
Име на брендот (латиница) Frutti od praska 125g
Име на производот МЕК БИСКВИТ СО ЖЕЛЕ ОД ПРАСКА (48%) ПРЕЛИЕН СО ЧОКОЛАДО 125г\BISKOTË E BUTË ME PELTE FRUTASH NGA PJESHKA (48%) E MBUSHUR ME ÇOKOLLATË 125g\SOFT BISCUIT WITH PEACH JELLY (48%) COVERED WITH A CHOCOLATE
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, XK, AL, BG, BA, AU, HR, SI, ME, US, RS, CH, SE, HU,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310005000000
Име на производителот П.И ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на производителот 5310005000000
Интерен идентификациски број на производот 7501
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50160000 - Кондиторски производи/Засладувачи

Класа: 50161900 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи

Група (brick): 10000622 - Различни пакувања на кондиторски производи и засладувачи
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Бисквит co овошно желе (48%) прелиен co чoкoладo (17%)
Biscuit with fruit jelly (48%) topped with chocolate (17%)
Biskotë me zhele frutash (48%) lyer me cokollate (17%)

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Висина 65 mm
Ширина 190 mm
Длабочина 58 mm
Бруто тежина 146 g
Нето тежина 125 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 6 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 29/07/2019
Датум кога производот станува достапен 20/06/2014
Датум на последна промена на производот 29/07/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво и ладно место подалеку од јака светлина.
Te mbahet ne vend të thatë dhe të freskët, larg dritës së fortë.
Keep dry and cool, away front sources of light.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
ПЧЕНИЧНО брашно, шеќер, ЈАЈЦА, средства за задржување на влагата: сорбитол, глицерол; глукозно-фруктозен сируп, емулгатори: натриумови соли на масни киселини, моно и диглицериди на масни киселини и полиглицерол естри на масни киселини; растителна маст (палма), гликозен сируп, средства за нараснување на тестото: натриум хидроген карбонат, амониум хидроген карбонат и натриум пирофосфат; арома ванила, сол; Желе од праска 48% (шеќер, гликозен сируп, овошен сок од праска 10%, средство за регулирање на киселост: лимонска киселина, средство за желирање: пектин; арома праска); Чоколадо 17% (шеќер, какао маса, какао путер, МЛЕЧНА маст, емулгатор: СОЈА лецитин; арома ванилин). Чоколадото содржи мин. 45% какао делови. Да се чува на суво и ладно место подалеку од јака светлина. Земја на потекло: Р. Северна Македонија.
WHEAT flour, EGGS, sugar, moisture retainers: sorbitol, glycerol; glucose - fructose syrup, emulsifiers: sodium salts of the fatty acids, mono and diglycerides of fatty acids and polyglycerol esters of fatty acids; vegetable fat (palm), glucose syrup, dough raising agents: sodium bicarbonate, ammonium bicarbonate and sodium pyrophosphate; vanilla aroma, salt; Peach jelly 48% (sugar, glucose syrup, peach juice 10%, acidity regulator: citric acid, gelling agent: pectin, peach aroma); Chocolate 17% (sugar, cocoa mass, cocoa butter, MILK fat, emulsifier: SOY lecithin and vanilla aroma). The chocolate contains min. 45% cocoa parts. Keep dry and cool, away from sources of light. Country of origin: R. North Macedonia.
miell GRURI, VEZË, sheqer, mjete për mbajtjen e lagështisë: sorbitol, glicerol, shurup gluktozë-fruktozë, emulsifikues: kripëra natriumi të acideve yndyrore, mono dhe digliceride të acideve yndyrore dhe estere poliglicerole të acideve yndyrore; yndyrë bimore (palmë), shurup glikoz, mjete për rritjen e brumit: hidrogjen karbonat natriumi, hidrogjen karbonat amoniaku dhe natrium pirofosfat; aromë vanileje, kripë; pelte frutash nga pjeshka 48% (sheqer, shurup glikozë, lëng frutash prej pjeshkës 10%, mjet për regulimin e aciditetit, acid citrik, mjet xhelues: pektinë, aromë pjeshke); çokollatë 17% (sheqer, kakao masë, kakao gjalpë, yndyrë QUMËSHTI, emulsifikues: lecitin SOJË dhe aromë vanileje). Çokollata përmban min. 45% pjesë të kakaos. Të mbahet në vend të thatë dhe të freskët, larg dritës së fortë. Vendi i origjinës: Republika e Maqedonisë së Veriut.


Алергенси
 • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
 • јајца и производи од јајца
 • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
 • соја и производи од соја
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1648.6 kJ/390.5 kcal
Протеини3.8 g
Масти8.7 g
од кои заситени2.5 g
Јаглехидрати74.2 g
од кои шеќери60.8 g
Влакна (растителни)1.9 g
Протеини3.8 g
Сол0.2 g

  
 • Фрути од праска 125г МЕК БИСКВИТ СО ЖЕЛЕ ОД ПРАСКА (48%) ПРЕЛИЕН СО ЧОКОЛАДО 125г

 • Чоко Стоби Флипс ДРАЖЕИ ОД ТЕМНО ЧОКОЛАДО И ЕКСТРАКТ ОД ЧИЛИ ПИПЕРКА СО ЈАДРО ОД ЕКСТРУДИРАНИ ЖИТАРKИ 60гр.

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 300 - картонска кутија

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 1200 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 800 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 600 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 500 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 400 - платнена црвена торба

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 200 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 150 - кеса

 • Витаминка новогодишно пакетче тип 100 - кеса

 • Frutti од вишна 112г Frutti од вишна 112г

 • Frutti од малина 125г Frutti од малина 125г

 • Frutti од малина 112г Frutti од малина 112g

 • Frutti од вишна 125г Frutti од вишна 125г

 • Frutti мини 100г Мини Frutti 100g софт бисквит со овошно желе од портокал и чоколаден прелив

 • Frutti од портокал 125г Frutti од портокал 125г

 • Frutti од портокал 112г Frutti од портокал 112г

 • Чоко Стоби Флипс флипс 80гр.

 • Чоко Стоби Флипс флипс 60гр.

 • Чоко стоби флипс бел флипс 80g

 • Чоко стоби ориз флипс 40g

 • Чоко Стоби Флипс флипс 30гр.

 • Чоко Стоби Флипс бел Чоко Стоби Флипс бел 30g