Податоци за GTIN 05310005022194

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05310005022194     
Име на брендот Бонитас
Име на брендот (латиница) Bonitas
Име на производот Тортила чипс на база на пелети од пченка со екстремно лут вкус 50g\Tortilla chips based on corn pellets with an extremely hot flavor 50g\Tortila patate të skuqura në bazë të peletëve nga gruri me shije jashtëzakonisht djegëse 50g
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK, HR, AT, XK, AL, BA,
Име на компанијата провајдер на податоците ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310005000000
Име на производителот П.И ВИТАМИНКА АД - ПРИЛЕП
GLN на производителот 5310005000000
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50190000 - Припремена/конзервирана храна

Класа: 50192100 - Ужина

Група (brick): 10000177 - Чипс/крипс/мешавини - со секојдневни состојки/со заменливи состојки
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Тортила чипс на база на пелети од пченка
Tortilla patate të skuqura në bazë të peletëve të misrit
Corn Tortilla chips

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 30 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 6 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 29/07/2019
Датум кога производот станува достапен 20/06/2014
Датум на последна промена на производот 29/07/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво и ладно место, подалеку од јака светлина.
Të ruhet në vend të thatë dhe të ftohtë, lang dritës së fortë.
Keep it on a dry and cold place, aside from the sun light.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Состојки: пченкарно брашно, сончогледово масло, ароматска смеса со екстремно лут вкус (малтодекстрин, сол, оризово брашно, лебни трошки, засилувач на вкус: мононатриум глутаминат, динатриум гуанилат, динатриум инозинат, екстракт од лута пиперка 0,12%, бои: анато и куркума, растително масло (палма)), сол, средство за нараснување: натриум хидроген карбонат, растително масло (репа). Содржи глутен. Да се чува на суво и ладно место, подалеку од јака светлина. Земја на потекло: Р. Северна Македонија
Ingredients: corn flour, sunflower oil, aromatic mixture with an extremely hot taste (maltodextrin, salt, rice flour, bread crumbs, flavor enhancer: monosodium glutamate, disodium guanylate, disodium inosinate, hot pepper extract 0,12%, colors: annatto and turmeric, vegetable oil (palm)), salt, a raising agent: sodium hydrogen carbonate, vegetable oil (rapeseed). Contains gluten. Store in a dry and cool place, away from strong light. Country of origin: R. North Macedonia
Përmbajtje: miell gruri, vaj luledielli, përzierje aromatike me shije jashtëzakonisht djegëse (maltodekstrin), kripë, miell orizi, thërrima të bukës, përforcues të shijes: glutamin mononatrium, guanilat dinatrium, inozinat dinatrium, ekstrakt të specit djegës 0,12%, ngjyra: anato dhe shafran, yndyrë bimore (palmë), kripë, shtues të rritjes, hidrogjen natrium karbonati, yndyrë bimore (rrepë). Përmban gluten. Të mbahet në vend të thatë dhe të ftohtë, larg nga dritë e fortë. Vendi i origjinës: Republika e Maqedonisë së Veriut


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1881 kJ/448 kcal
Протеини3.4 g
Јаглехидрати62 g
од кои шеќери0 g
Масти20 g
Влакна (растителни)3 g
Сол3 g