Податоци за GTIN 05319991194106

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319991194106     
Име на брендот 4U
Име на брендот (латиница) 4U
Име на производот кроасан со полнеж од лешник XXL 120 гр.
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ЖИТО-ПРОМ Зоран ДООЕЛ - ГЕВГЕЛИЈА
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991194007
Име на производителот ЖИТО-ПРОМ Зоран ДООЕЛ - ГЕВГЕЛИЈА
GLN на производителот 5319991194007
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50180000 - Леб и пекарски производи

Класа: 50182000 - Слатки пекарски производи

Група (brick): 10000597 - Различни пакувања на слатки пекарски производи

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 120 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 6 месеци
Датум на внес на валидни информации за производот 02/07/2019
Датум кога производот станува достапен 02/07/2019
Датум на последна промена на производот 02/07/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 18 C
Максимална температура на која производот може да се складира 24 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Да се чува на суво, ладно и темно место.


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
Производот е подготвен за употреба.

Состав и алергени

Состојки
Состојки
ПЧЕНИЧНО брашно, квасец (ПЧЕНИЦА), ЛЕШНИК полнење 30% (шеќер, растителна маст (палмина), гликозен сируп, вода, сурутка во прав, какао во прав (5%), ЛЕШНИК паста (6%), обрано МЛЕКО во прав, пченкарен скорб, емулгатори: соја лицетин, моно-и диглицериди на масни киселини, конзерванс: калиум сорбат (0.1%), регулатор на киселост: лимонска киселина, згуснувач: пиктин, ванилин, арома), пастеризирани ЈАЈЦА, шеќер, обрано МЛЕКО во прав, растителни масти (палмина, делумно хидригенизирани масти (палмини)), вода, сол, емулгатори: моно и диглицериди на масни киселини, регулатор на киселост: лимонска киселина, конзерванс: калиум сорбат (0.1%), ароми), природен навлажнувач: сорбитол, ароми.


Алергенси
  • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
  • јајца и производи од јајца
  • млеко и млечни производи (вкл. лактоза)
  • костенливо овошје (бадеми,лешници,ореви,костени,фстаци)
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)2016 kJ/482 kcal
Масти30 g
од кои заситени12 g
Јаглехидрати45 g
од кои шеќери24 g
Протеини7 g
Сол0.45 g